Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-31 12:45:00

Kommunikációs zavar a Fideszen belül?

A Fideszen belül is értetlenkedés fogadta Szijjártó Péter szavait, miszerint az oktatást azért kell átalakítani, mert egyike azon nagy rendszereknek, amelyek folyamatosan újratermelik az államadósságot – olvasható a hvg.hu-n.

Az ősz folyamán számos olyan törvényt tárgyal majd a parlament, amik olyan nagy területeket alakítanak át, amik az államadósságot folyamatosan újratermelték. Ilyen például a nemzeti felsőoktatás vagy nemzeti közoktatás rendszere, amelyekre vonatkozó előterjesztéseket az oktatási államtitkár a lehető leghamarabb meg fogja tenni – ezt mondta Szijjártó a Duna Tv Közbeszéd című műsorábana azzal kapcsolatban, hogy várhatóak-e megszorítások 2012-ben. Orbán Viktor szóvivője szerint erre a lépésre azért van szükség, hogy az oktatást a gazdaság igényeihez alakítsák, és ne államadósságot termeljen újra.

Kétségtelen, hogy lehetne költséghatékonyabban működtetni az intézményeket, de az oktatás pénzbe kerül, ezt tudomásul kell venni – mondta a hvg.hu-nak Pánczél Károly, a parlament oktatási bizottságának fideszes tagja, aki nem ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy az iskolarendszer adósságot termelne. Szerinte természetes, hogy adófizetők pénzéből tartják fenn az oktatási intézményrendszert – ahogy az oktatáspolitikus fogalmazott –, „ez az állam egyik fő kötelessége”.

 

hvg.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.