Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-02-14 17:33:00

Kitáblázzák az El Camino magyar szakaszát

Még az idén ki kívánják táblázni a Budapesttől a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényig futó magyarországi Szent Jakab-zarándokutat - közölte az egyik szervező hétfőn az MTI-vel. Dukát Csilla a térség zarándokútvonalainak fejlesztési lehetőségeiről rendezett lébényi egyeztetésen  elmondta: a spanyolországi El Caminót végigjárók hozták létre a Szent Jakab Baráti Kört, amely először tavalyelőtt rendezte meg ezt a nyolcnapos magyarországi zarándoklatot.

Akkor mintegy ötvenen, egy évvel később hatvanöten vettek részt az indulástól a nyári zarándoklaton, amely július 25-én, Jakab-napon ért Lébénybe. Az útközben csatlakozókkal először mintegy hatvanan, másodszor nyolcvannál is többen érték el a települést. Az idei érdeklődés nagyobb a korábbiaknál: már most nyolcvanan jelezték részvételi szándékukat - tette hozzá.

Mint mondta, már korábban elkészítették az útvonal pontos leírását, de azért szeretnék kitáblázni, hogy aki akar, egyedileg is nekivághasson, és ne csak a nyári, csoportos úton vehessen részt. Közlése szerint azért esett a választásuk a nyugat-magyarországi nagyközségre, mert ott hagyományos zarándokutak haladnak. Alig akad Magyarországon olyan román kori templom, amely olyan jó állapotban van, mint a lébényi, ráadásul ez az egyetlen, amely Szent Jakab nevét viseli.

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.