Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-24 12:54:00

Tarantino-t játszik a zsámbéki színház

Kirabolják Andy Vajnát a születésnapján

Kutyaszorítóban címmel készített Quentin Tarantino kultikus filmjéből a mai magyar viszonyokra adaptált színpadi változatot a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemrégiben végzett és jelenlegi hallgatóiból álló csapat. Radnai Márk rendezését augusztus 19-én mutatják be a Zsámbéki Színházi Bázison.

Az egyetem támogatásával készülő, Zsámbékon augusztus 20-án és 21-én is látható produkció az elmúlt két évben diplomázott és jelenlegi hallgatók munkája, az előadást Radnai Márk IV. éves színművész és I. éves rendező hallgató állítja színpadra - tájékoztatta Ságodi Ildikó, az SZFE stratégiai menedzsere az MTI-t.

Az előadás ismertetője szerint Quentin Tarantino Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs) című filmjének színpadi átiratát a színészekkel közösen dolgozta át a rendező. A realitás, a mesevilág és az abszurd találkozik egy történetben. „Tarantino ma már klasszikusnak számító kultuszfilmjét úgy dolgoztuk át, hogy az minden humorát és eleganciáját megőrizve új megvilágításban, komplexebb formában kerüljön színpadra" - fogalmazott Radnai Márk.

Mint mondta, az átdolgozott anyagban olyan jelenetek is megelevenednek, amelyek a filmtől elrugaszkodva, magyarországi viszonyokban mutatják be a szereplőket, akik a bizalmatlanság, a hitetlenség és a tehetetlenség mintái. Frusztrált fiatalok, akik egész életükben nem akartak mást, mint jól élni.Az előadás hat fiatal budapesti srác története, akik nem ismerik egymást. Azt tervezik, hogy Andy Wajna születésnapi partiján kirabolják a producer házát, és a filmtámogatási pénzzel elmenekülve új életet kezdenek egy másik országban. Az akciót az egyik fiú apja szervezi, aki álneveket ad a fiúknak: Fehér, Kék, Szőke, Narancs, Rózsaszín.

A tervek szerint a rablás után egyenesen Zsámbékra hajtanak, hogy egy raktárban szétosszák a pénzt. Az akció vérfürdőbe torkollik: az egyik fiú nem tud uralkodni magán, és lövöldözni kezd. A rendőrség rajtuk üt a helyszínen. Mindegyikük különböző utakon menekül a házból, nem tudnak egymásról semmit.

A megbeszélt búvóhelyen, a raktárban kétségbeesetten igyekeznek rekonstruálni a házban történt eseményeket. Mindenki bizalmatlanná válik, vádaskodik, és félti a saját életét. Senki nem hisz senkinek, miközben nem mernek sem kimozdulni a raktárból, sem odabent maradni. Kutyaszorítóban vannak, amikor is rádöbbennek, hogy van egy besúgó közöttük - olvasható a produkció ismertetőjében.

Az előadásban Kovács Ádám, Rusznák András, Klem Viktor, Rada Bálint, Simon Zoltán, Kovács Gergely, Király Dániel, Fehér Benő, Borbély Alexandra és Pálos Hanna játszik. A Zsámbéki Művelődési Ház elől a Színházi Bázisra a rendezvények előtt fél órával színházi buszjárat indul, amely az előadások után a Színházi Bázisról indul vissza Budapestre.

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.