Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-27 18:15:00

Kinevezték a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorát

Fekete Károly egyetemi tanárt nevezte ki Schmitt Pál köztársasági elnök a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) rektorának.

Fekete Károly jelenleg a DRHE tanszékvezető egyetemi tanára, 1988 és 1992 között segédlelkész, majd beosztott lelkész volt a Debrecen-Nagytemplomi Egyházközségben. Mindeközben másodállásban a Debreceni Református Teológiai Akadémia (az egyetem jogelődje) rendszeres teológiai tanszékén gyakornokként, majd tanársegédként dolgozott. 1992 és 1996 között egyetemi adjunktusként tevékenykedett, 1996-ban pedig egyetemi docens lett, azóta vezeti a DRHE gyakorlati teológiai tanszékét.

1997 és 2005 között volt már az egyetem rektora. Utána a Magyar Tudományos Akadémia debreceni területi bizottságának főtitkára lett, a DRHE-n betöltött oktatói állása mellett. 2010. szeptember 1-jén egyetemi tanárrá nevezték ki a hittudományi egyetemen.

A régi-új rektor kutatási területe a gyakorlati teológián belül a homiletika (egyházi szónoklattan) és retorika, a liturgika és egyházzene, a gyülekezetpedagógia és a tanító igehirdetés, valamint a neveléstörténet, a teológiatörténet, a hitvallások teológiája és az orgona- és hangszertörténet.

Kitüntetései között szerepel a Károli Gáspár-díj, a Debreceni Egyetemért Emlékérem, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje, valamint a Mikó Imre emléklap és érem.


mti.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.