Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-16 11:40:00

Kihagyják a budapestieket a főváros ügyeiből?

A Jobbik fővárosi szervezete szerdán bírálta a Budapestre tervezett állami beruházásokat. Staudt Gábor, a párt budapesti elnöke újságíróknak azt mondta: úgy látja, hogy Budapest ügyeiből csak a budapestieket és a Fővárosi Közgyűlést hagyják ki.

Staudt Gábor hozzátette: a kormány több mint 100 milliárd forintos beruházásokról „álmodozik, ami nem is lenne baj”. Kifogásolta ugyanakkor, hogy ezek koordinálására Fürjes Balázst nevezték ki, aki – mint mondta – egykor a Wallis Csoportnál vezető tisztséget töltött be.

A politikus közlése szerint a Jobbiknak nincs bizalma a kormánybiztosban. Úgy fogalmazott: „kormányváltás ide, kormányváltás oda, a gazdasági körök maradnak, úgy tűnik, hogy a Fidesz is a Wallis kottájából gordonkázik”.

Staudt Gábor álláspontja szerint ha ilyen csoportok megjelennek a beruházásoknál, az nem azt fogja elősegíteni, hogy az alvállalkozók és a magyar emberek munkát kapjanak és ki is fizessék őket, „hanem vélhetően olyan ügyeket fogunk látni”, mint azok a projektek, „ahol sok a kormánybiztos, de kevés a kifizetett vállalkozó”.

A budapesti pártelnök arról is beszélt: nincsenek a beruházások ellen, de miközben „Budapest haldoklik, (…) nem olyan terveket kellene dédelgetni, amelyek megvalósítása gyakorlatilag nemcsak ebben ciklusban, hanem hosszú távon is megkérdőjelezhető”.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.