Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-18 18:29:00

Kétszáznegyven állás romáknak a vízgazdálkodási társulatoknál

Kétszáznegyven, elsősorban roma származású, bérpótló támogatásban részesülő álláskereső foglalkoztatására nyílik lehetőség a Békés megyei vízgazdálkodási társulatoknál – közölte a Békés megyei kormányhivatal vezetője vasárnap.

Erdős Norbert tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium által meghirdetett, összesen 91 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatás segítségével a békési Körös-Berettyó Vízgazdálkodási Társulatnál százan, az orosházi Dél-Békés Megyei Vízgazdálkodási Társulatnál hatvanan, a gyulai Körös Vízgazdálkodási Társulatnál pedig nyolcvanan találhatnak maguknak munkát három hónapra.

A közfoglalkoztatottak a belvízelvezető árkok rendszeres karbantartása és kialakítása érdekében irtják a gazt, a nádat, a cserjét, kaszálnak, iszapolnak és tisztán tartják a műtárgyakat, hogy a településeket és a mezőgazdasági területeket fenyegető belvizek kialakulását megelőzzék. A mintaprogram lebonyolítását – a Belügyminisztérium szakmai irányításával – a Békés megyei kormányhivatal és a hivatal munkaügyi központja látja el.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.