- Címlap
- Társadalom
- Világhír
- Életmód
- Kultúra
- Tudomány
- Sport
- Egyház
- Beszállhatok?
- Blogok
- Fórum
- Dossziék
- Film
- Videók
- Játék
- RSS
Mai morzsa
|
Hírsor
2011-08-04 14:15:00 Keresik a legszebb töltött káposztátNemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek Röszkén szombaton, a gasztronómiai vetélkedőre huszonhat csapat nevezett Magyarországról és a határon túlról.Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Csongrád megyei versenyt. A csapatok már lelkesen készülnek a főzésre, új recepteken törik a fejüket – közölte a polgármester. Minden évben több különleges recept kerül elő, de a legnagyobb sikert mindig a hagyományos árpakásával készített változat aratja.
Bográcsban készült töltött káposzta. A kép innen. A polgármester szerint az ízletes szárma titka a jó minőségű alapanyagokban, a megfelelő módon savanyított káposztalevelekben rejlik, s abban, hogy az ízesítéséhez a só és bors mellett kiváló őrölt paprikát használjanak. A főzőversenyen legfeljebb háromfős csapatok indulnak, amelyek maguk gondoskodnak minden, az ételhez szükséges alapanyagról, fűszerről és kellékről, az egészségügyi előírások miatt a töltött káposztához szükséges darált húst azonban a szervezők biztosítják. A verseny reggel nyolc órakor kezdődik, az amatőr és profi szakácsoknak pedig délben kell az egyéni fantázia szerint tálalt töltött káposztát a zsűrinek bemutatniuk. Az ételkompozíciókat a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács vezette zsűri több szempont alapján értékeli. A helyezések eldöntésénél figyelembe veszik az egységes ízharmóniát, a szín- és illatkompozíciót, a tájjellegű fűszerezést, ízhatást, valamint a tálalás esztétikai kivitelét. A gasztronómiai seregszemlén különdíjakat is osztanak, kiválasztják a legjobb hagyományosan készített, a legszebben díszített és a legújszerűbb ízvilágú töltött káposztát is.
mti
|
Hírsor
A hét java
|
|