Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-06 18:16:00

Kerekesszékes tánccsoport jutott tovább

A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes jutott tovább az Európai Ifjúsági Károly-díj magyarországi fordulóján. Az Európai Ifjúsági Károly-díj győztesét kétlépcsős eljárásban választják ki: az első fordulóban március 11-ig mind a 27 nemzeti zsűri kiválasztja a helyi győztest, április 14-ig pedig a nemzeti zsűrik által benyújtott 27 projekt közül kiválasztják a győztest. A végső döntést három európai parlamenti képviselő, a parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány négy képviselője hozza meg.

A legjobb pályázatokat 5000, 3000 és 2000 euróval díjazzák. A nemzeti szinten kiválasztott projektek képviselői meghívást kapnak Aachenbe, a május 31-i díjkiosztó ünnepségre. A három legjobb projektnek járó díjat az Európai Parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány képviselője adja át, az elismerések mellett a győztesek látogatást tehetnek az Európai Parlamentben.

A Roll Dance Budapest Táncegyüttes évente 70-100 alkalommal lép fel különböző jótékonysági, sport- és kulturális rendezvényeken. Bemutatkoztak már a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Sziget Fesztiválon és a Művészetek Palotájában is. Több külföldi vendégszereplésre is hívták a táncegyüttest, a többi között Romániába, Lengyelországba, Olaszországba és Franciaországba.

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közös díja európai dimenziójú ifjúsági rendezvényeket, diákcserék szervezését vagy internetes projekteket támogat. A díj célja az európai tudatosság fejlesztése, illetve a fiatalok bevonása az európai integrációba.

Forrás: MTI


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.