Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-20 10:46:00

Képregénnyel a rasszizmus ellen

Képregény-kiállítással, rövidfilmekkel és zenével hívják fel a figyelmet a diszkrimináció abszurditására a Zene a Rasszizmus Ellen szervezői a budapesti Millenáris Parkban a március 21-i antirasszista világnapon.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Comics Against Racism egy olyan olasz-francia-német bázisokon nyugvó kezdeményezés, mely a maga eszközeivel, de az "agitprop" sémáit elkerülve igyekszik reflektálni a rasszizmusra, a diszkrimináció különböző megnyilvánulásaira.

A képregény-kiállítás a Zene a Rasszizmus Ellen kampány meghívására érkezik a Millenáris Parkba. A 19 órakor kezdődő megnyitót a We Are Here digitális média projekt rövidfilm-vetítése, majd zene követi: az antirasszista világnapon fellép a Nagy Réka vezette Live Act Folk és játszik az Irie Maffia Soundsystemből ismert dj Dermot.

Március 21-ét 1966-ban jelölte ki az ENSZ az antirasszizmus világnapjának, emléket állítva a hat évvel korábban vérfürdőbe torkollott dél-afrikai apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának.
"Az antirasszista világnap a kultúrák egymás mellett élésének szükség- és törvényszerűségét hirdeti, elősegíti egymás jobb megismerését és elfogadását, továbbá emléket állít azoknak, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket" – fogalmaztak a Comics Against Racism szervezői.

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.