Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-02 08:50:00

Katolikus missziós előadássorozat indul

Ma este kezdődő, jövő júniusig tartó missziós előadássorozatot szervez a Magyar Katolikus Egyház a család évéhez kapcsolódóan a fővárosi városmajori Jézus Szíve-templomban.

Bíró László tábori püspök, a MKPK családreferens püspöke A család éve című prédikációjával indul a hónapok első péntekein tartandó sorozat, amely az Első pénteki missziós konferenciabeszédek a magyar családokhoz címet viseli. A beszédek szentmisék keretében hangzanak majd el.

A programban szerepel Kiss Ulrich jezsuita szerzetes Ökológiai és erkölcsi válság című beszéde október 7-én, ezt követi Benvin Sebastian verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatójának A Szent Gyermekség Műve bemutatása - a szülők, a felnőttek felelőssége című előadása november 4-én.

Rózsa Huba pápai prelátus, egyetemi tanár A világ és az emberiség kezdete a Bibliában címmel december 2-án, Szabó József ferences szerzetes Igazi, szebb jövőt teremteni a család életében címmel január 6-án, míg Ternyák Csaba egri érsek Középpontban legyen a Szentírás a magyar családoknál címmel február 3-án ad elő.

Március 2-án Blanckenstein Miklós pápai prelátus, püspöki helynök, az esztergomi szeminárium rektora A tanúságtétel hivatásokat ébreszt, április 13-án Écsy Gábor plébános, a Katolikus Karitász országos igazgatója A társadalom peremén lévő családok, május 4-én Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye megyés püspöke A Szentháromság, mint a család ikonja, június 1-én Cserháti Ferenc, az MKPK, a külföldi magyarok lelkipásztora A nyugat-európai és az amerikai magyar családok lelki élete - kötődés az óhazához címmel mond konferenciabeszédet.


(mti)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.