Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-07 16:25:00

Kártérítést kapnak a tatai tűzijáték sérültjei

Jogerősen 11 millió forint kártérítés megfizetésére ítélt a Győri Ítélőtábla egy pirotechnikai vállalkozást, mert a másodfokú döntés szerint a cég által kilőtt tűzijáték lövedéke robbant fel 2003-ban Tatán a nézők között, és három embernek maradandó látás-, illetve esztétikai károsodást okozott – közölte az ítélőtábla sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Ferenczy Tamás hozzátette: az Öreg-tónál tartott tűzijáték közben, a vár közelében történt robbanás következtében egy kamaszkorú gyerek a bal szemére megvakult, az ítélőtábla az ő számára 8 millió forint kártérítést ítélt meg. Egy fiatalkorú égési sérülései látható nyomokkal gyógyultak, egy felnőtt férfi pedig részleges látássérülést szenvedett, ők 1 millió, illetve 2 millió forint kártérítést kapnak.

Az ítélőtábla kimondta, hogy a baleset miatt a tűzijátékot megrendelő egyesületet nem terheli felelősség. Az eseményt két vállalkozó bonyolította le, egyikük a tó közepéről lőtte fel a petárdákat, a másik a tatai vár mellől indította a lövedékeket. A kártérítést a vár mellé települt cég köteles megfizetni – mondta a szóvivő, aki a polgári peres eljárás miatt nem árulhatta el a vállalkozás nevét.

mti
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.