Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-01-31 08:30:00

Kanadai püspökök a szüzességről

Az észak-amerikai ország püspöki konferenciájának hittani bizottsága elsősorban fiataloknak szóló, pásztorlevelet tett közzé a tisztaság értékének témájával kapcsolatban. „A szüzesség ma valódi kihívás országunk fiataljai számára. A fiatalokat, akik a szűzi életmód mellett kötelezik el magukat, püspökeik imáikkal kísérik, bíztatják és támogatják útjukon” – mondta J. Michael Miller vancouveri érsek, a kanadai hittani bizottság elnöke. Hozzátette, hogy azoknak a fiataloknak, akik törekednek az evangélium szerinti életre, nem kell félniük a kihívásoktól és a igaz szeretettől, mert ezáltal valódi örömre lelhetnek.

A főpásztorok levelükben arra buzdítják a fiatalokat, hogy biztassák társaikat a szűzi életmódra, továbbá az imára, a rendszeres gyónásra és arra, hogy válasszanak maguknak lelki vezetőt, akivel beszélhetnek problémáikról.

A kanadai püspökök levelükben megerősítik, hogy a szüzesség önmagunk felajánlása válaszul Isten ajándékára Jézus Krisztusban. XVI. Benedek ezt így fogalmazta meg: „Aki befogadja Krisztust, nem veszít semmit, semmit – egyáltalán semmit abból, ami az életet szabaddá, széppé és naggyá teszi. Én mondom nektek: Ne féljetek Krisztustól! Semmit sem vesz el, és mindent megad. Aki átadja magát Krisztusnak, százszorosát kapja cserébe” – hangzott XVI. Benedek péteri szolgálata kezdetén mondott beszéde.

Forrás:
http://www.radiovaticana.org/ung/Articolo.asp?c=457729

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.