Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 16:35:00

Józsefvárosi hajléktalan-ügy – LMP-s tiltakozás

A józsefvárosi önkormányzat hajléktalanokkal kapcsolatos intézkedései és tervei ellen tiltakoztak az LMP fővárosi és országgyűlési képviselői csütörtökön Budapesten.

 Somfai Ágnes, az ellenzéki párt fővárosi képviselője bírálta, hogy a múlt héten indított kerületi közrendvédelmi akcióban – mint mondta – hajléktalanok tucatjait vitték be a rendőrségre, arra hivatkozva, hogy „a kövön üldögélnek” vagy köztisztasági szabálysértést követnek el. Az LMP-s képviselő embertelennek és jogsértőnek nevezte ezt a megoldást, ami álláspontja szerint a főváros céljaival is szembemegy.

A fővárosi politikus a kerület közterület-használattal kapcsolatos rendelettervezete kapcsán úgy vélekedett: az ügyben sok visszaélés várható, mert magatartáskódexet nem dolgoztatott ki a VIII. kerület. Somfai Ágnes a józsefvárosi hajléktalanok társadalmi beilleszkedésére indított program kapcsán arról beszélt, szerinte annak vannak jó elemei, ugyanakkor forrása nem tisztázott.

Scheiring Gábor, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta: a kormány igazságtalan adópolitikájával, a munkavállalói jogok lebontásával, a hitelválsággal kapcsolatos „impotenciájával” azt éri el, hogy a középosztályt is egyre nagyobb részben veszélyezteti az utcára kerülés. A képviselő az országos gazdaság- és társadalompolitikában is gyökeres változást sürgetett.

A józsefvárosi képviselő-testület csütörtökön dönt a kerületi közrendvédelmi akcióban részt vevő szervezetek többlettámogatásáról, a koldulás és az életvitelszerű utcán tartózkodás betiltásáról, valamint a kerületben hajléktalanná vált emberek felzárkóztatására szánt program megvalósításáról.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.