Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-28 16:40:00

Jótékonysági virágpalánta-ültetés anyák napján az anyákért

 Anyák napja alkalmából Szeretem az Anyukámat! elnevezéssel rendhagyó kezdeményezésnek ad otthont pénteken a Corvin Bevásárlóközpont.

A program keretében virágpalánta megvásárlásával és elültetésével nemcsak az édesanyák iránti szeretetüket mutathatják ki a résztvevők, hanem támogathatnak egy anyákat segítő intézményt is.
A tervek szerint 4000 virágpalántát ültetnek el majd el a meghívott hírességek a kezdeményezéssel rokonszenvezők segítségével. A két órakor kezdődő programhoz bárki csatlakozhat előzetes regisztrációval az ebből az alkalomból létrehozott Facebook-oldalon (http://www.facebook.com/anyukam) vagy a helyszínen. Az adományokat egy olyan civil szervezet kapja, amely az édesanyákat támogatja.
 

A rendezvényen négy társaság - az Anyaoltalmazó, a Gólyahír, a JÓL-LÉT és a LEA - kap lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon. Közülük a Szeretem az anyukámat Facebook-oldal rajongói szavazással döntik el, hogy melyik kezdeményezés kapja az összegyűlt adományt. A résztvevők egy-egy virágpalántát 200 forintért vásárolhatnak meg.

Az Anyaoltalmazó Alapítvány első budapesti anya- és gyermekotthona 1992 novemberében nyitotta meg kapuit. Később,1997 decemberében, mivel a rászorulók száma folyamatosan növekedett , még egy intézményt avattak. Az új otthon átadásával a férőhelyek száma 79-re, a szobáké pedig 22-re emelkedett.
A Gólyahír és a LEA Alapítvány egyaránt a kilátástalan helyzetbe került anyáknak nyújt segítséget. A Gólyahír a nem kívánt gyermekek elhagyásának (vagy szélsőséges esetben megölésének) megelőzéséért küzd. Ingyenesen hívható telefonvonalat működtet, hogy a kilátástalan helyzetben lévő várandós anyák gondjaikat titokban tartva, de őszintén tudjanak beszélni szakemberrel. A LEA a gyermekvállalás időszakában (várandósan vagy kisbabával) krízisbe került fiatal nőknek szeretne segíteni, hogy gyermekeik megszülethessenek, és lehetőség szerint édesanyjuk mellett nőhessenek fel.

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány 2002-ben azért jött létre, hogy megoldásokat keressen az anyaság, a család és a hivatás összeegyeztetésének széles körben tapasztalt nehézségeire.
– A bevásárlóközpont számára nem volt kérdés, hogy ilyen módon ünnepelje meg az édesanyákat, hiszen egyszerre fejezhetjük ki az irántuk érzett szeretetünket és támogathatunk másokat is, hogy esélyt kapjanak anyaként, és esélyt adhassanak gyermekeiknek a világban – közölte az esemény kapcsán Nagy Éva, a létesítmény igazgatónője.

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.