Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-28 19:45:00

Jobbikos alpolgármestert jelölt Tétényi Éva Esztergomban

Megkezdődött az esztergomi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülése; a grémium a tervek szerint a költségvetési módosítás és a kinevezések megtárgyalása mellett alpolgármestert is választ, a posztra Tétényi Éva (független) polgármester Stámusz Andreát (Jobbik) jelölte.

Az alpolgármesteri poszt kérdése a tavalyi választások óta többször is felvetődött. Az októberi alakuló ülésen az erről szóló előterjesztést napirendre sem engedte venni a helyi, kétharmados többséget alkotó Fidesz-frakció, amely előzetesen levélben azt is jelezte: fél évig egyik képviselőjük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni. Steindl Balázs (Fidesz) frakcióvezető akkor kijelentette, hogy az MSZP-s Nyíri Attilát jelölnék alpolgármesternek, Tétényi Éva azonban közölte: továbbra is a legnagyobb frakcióból szeretne munkatársat maga mellé.

A testület 2010 novemberében az LMP-s Batyikné Csőke Ágnest választotta alpolgármesterré, ő azonban az idén márciusban egészségi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről, így a polgármester segítő nélkül maradt. A csütörtöki ülésen várhatóan újra napirendre kerül a két nappal ezelőtt elutasított költségvetési módosítás. Erre a polgármester szerint azért lenne szükség, mert a Fidesz-frakció által januárban megszavazott válságköltségvetésben más fontos tételek mellett nem szerepeltek a közterületek fenntartására fordítandó összegek. Így például nem jutott egyetlen forint sem a játszóterek karbantartására, a zöldfelületek gondozására, az útkátyúzásra.

Emellett több gazdasági társaság esetében eddig elhalasztották a kinevezésekről szóló döntést, ezek is szerepelnek a nyolc rendes és a hét, sürgősséggel megtárgyalandó napirendi pont között. Esztergomban hónapok óta feszültség van a tíztagú Fidesz-frakció és a kétharmados aránnyal megválasztott független polgármester között. Tétényi Éva - arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt a fideszes Meggyes Tamás vezette előző önkormányzattól - adósságrendezési eljárást kért, amit a Fidesz törvénytelennek tart.


mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.