Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-05 16:30:00

Jobbik: nincs lejjebb az alaptörvény asztalánál

A Jobbik szerint az alaptörvény asztalának megalkotását és az ahhoz kapcsolódó kommunikációt „bármely bolsevik diktatúra megirigyelhetné" - jelentette ki Z. Kárpát Dániel hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint az alaptörvény asztalának kötelező felállítása az önkormányzatoknál „tökéletesen demonstrálja azokat a katasztrofális állapotokat és azt az agyi mélypontot, amit a kormányzatnak sikerült elérnie Magyarországon.”

Z. Kárpát Dániel szerint annál „retorikailag nincs lejjebb”, hogy a kormány egy az önkormányzatoknak írt körlevélben azt is szabályozza, hogy az alaptörvény asztalának szolgálatára és gondozására külön embert kell biztosítani. A Jobbik szerint „ugyanez a részletes gondosság hiányzik az ország valódi problémáinak megoldásához a kormánytól”.

A kormány augusztus végén kérte fel az önkormányzatokat, hogy szeptembertől lehetőség szerint a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését.

Az országban elsőként Budapest V. kerület önkormányzata teremtette meg e lehetőséget az ügyfelei számára. Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én, húsvéthétfőn írt alá ünnepélyes keretek között.
 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.