Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-23 15:00:00

Jobbik: falurombolás lesz Magyarországon

A Jobbik szerint az önkormányzati reform múlt csütörtökön ismertetett alapelveiből az derül ki, hogy falurombolás lesz Magyarországon.

Ezt Hegedűs Lórántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője jelentette ki kedden, a koncepciót egy Ceausescu-Orbán-tervnek nevezve. A jobbikos képviselő szerint a koncepció mögött nincsenek hatástanulmányok és konkrét számokat sem lehet hallani.

A Jobbik szerint egyelőre az biztos a Széll Kálmán Terv szerint, hogy a hiánycél tartása miatt a következő két évben jelentős forrásokat kell kivonni. Azonban – értékeli az ellenzéki párt – hiányoznak a költséghatékonysági számítások, nem tudni, hogy lesznek-e elbocsátások az önkormányzati szektorban és ha igen, mekkorák.

– Ez nem önkormányzati koncepció, hanem egy hatalomgyakorlási technika: a tervgazdálkodáson keresztül kézi vezérléssel próbálja a pártállami rendszert feléleszteni a kormány – fogalmazott Hegedűs Lórántné, aki szerint „a Fidesz ezzel megmutatja valódi arcát: volt már liberális álarca és konzervatív álarca, most pedig megmutatja a Soros-pénzen píározott rákosista, posztkommunista igazi arcát”.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.