Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-02 12:01:00

Jobbik: a kabinet nem mer ujjat húzni a „bankárkaszt képviselőivel"

A Jobbik szerint a kormány nem tudja, vagy nem akarja megoldani a devizahitelesek problémáit, pedig a bajba jutott lakáshitelesek ügye olyan társadalmi bombához hasonlítható nemzeti sorskérdéssé vált, ami robbanással fenyeget.

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt gazdasági kabinetjének vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg, hogy a kabinet az elmúlt egy évben csak látszatintézkedéseket hozott, a jelek szerint nem akar ujjat húzni a „bankárkaszt képviselőivel".

Forintosítani kell a devizahiteleket azon az árfolyamon, amelyen azokat az emberek felvették - ismételte meg a Jobbik megoldási javaslatát Lenhardt Balázs, aki szerint a probléma hatékony kezelése nélkül az ősz a miniszterelnök által vártnál is „forróbb" lehet, mert a kilátástalan helyzetbe kerültek közül lehetnek olyanok, akik öngyilkosságba menekülnek. A képviselő nem számít megoldásra az Otthonvédelmi Monitoring Bizottságtól sem, mert – mint mondta – annak tagjai olyan korábbi jegybanki vezetők, akik annak idején nem hallatták hangjukat a devizahitelezés kockázatai tekintetében.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.