Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-08 14:12:00

Jobb velünk a világ: többmillió forint gyűlt össze a jótékonysági koncerten

Több mint hatmillió forint gyűlt össze a novemberben rendezett Jobb velünk a világ! jótékonysági koncerten a Papp László Budapest Sportarénában.

Közel ötezer érdeklődő vett részt a november 13-i koncerten, amelyen Hobo és bandája, a Misztrál, az Ismerős Arcok, Krizbai Teca és a Nemadomfel Együttes is fellépett. A jótékonysági eseményt idén is azzal a céllal rendezték, hogy a befolyt adományokból megépülhessen Óbudán az a passzívház, amelyben fogyatékkal élők találhatnak otthonra. Az összegyűlt több mint hatmillió forinttal és a támogatói segítséggel a megépíteni kívánt ház költségeinek közel fele összegyűlt, így megindulhat az építkezés 2012 tavaszán - mondta el Papp Szabolcs, a Jobb velünk a világ! szóvivője a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Bár szerették volna az elmúlt év sikerét elérni mind nézőszámban, mind adományban, ez nem sikerült. "Mégsem csalódtunk, ez inkább erőt ad ahhoz, hogy tovább dolgozzunk" - hangsúlyozta a szóvivő. A Nem Adom Fel Alapítvány céljainak elérését már több éve segíti a Rotary Hungary szervezete is, az idei évben közel kétszáz állami gondozott gyereket vittek el a koncertre. Óbuda mellett Terézváros, Zugló, Kőbánya, Ferencváros, Kispest, Dabas és a Fővárosi Önkormányzat is adománnyal vagy jegyvásárlással támogatta, illetve támogatja a lakóotthon megépítését. Ezen túl Békásmegyer-Óbuda Önkormányzata a telket, az Aktív Passzív Stúdió a teljes tervezést, a Tondach Magyarország Zrt. a tetőcserepet, a Rockwood Hungary Kft. a hőszigetelést biztosítja a lakóotthonban.

A passzívház felépítésére még 2010-ben kezdett el gyűjteni a Nem Adom Fel Alapítvány: a tavalyi jótékonysági koncerten több mint 9 ezer ember vett részt, a jegyeladásból és az adományokból több mint 16 millió forint gyűlt össze. Az 1990-es évekig a sérült embereket általában több száz fős, a települések határain kívül eső intézményekben látták el, jelentős mértékben megfosztva őket a társadalmi részvételtől. Ebben az időben kezdődött el a "kitagolás" folyamata, melynek célja, hogy a sérült emberek kis közösségekben, lakóotthonokban éljenek. Az Óbudán megépülő két szintes, 800 négyzetméter alapterületű házban 14 fogyatékkal élő lakhat majd.

 

(MTI)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.