Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-15 18:46:00

Ismét kihallgatták a kémkedéssel vádolt Szilvásyt

Ismét kihallgatták a kémkedéssel gyanúsított Szilvásy Györgyöt a Budapesti Katonai Ügyészségen pénteken - mondta Sebes Péter, a volt titokminiszter ügyvédje az MTI-nek.

Az ügyvéd szerint Szilvásy György minden kérdésre válaszolt, ám a kérdések és a válaszok továbbra is államtitkot képeznek. Azt is elmondta: Szilvásy György kihallgatási jegyzőkönyve titkosításának feloldása érdekében az adatvédelmi biztoshoz fordultak. Ez a dokumentum tartalmazza a volt miniszterrel közölt gyanúsítást is.

Mint mondta: az adatvédelmi biztos törvényes jogköre az, hogy kezdeményezze a titokgazdánál a titkosítás felülvizsgálatát, és ha úgy ítéli meg, hogy az nem indokolt, akkor ő fordulhat a bírósághoz, amely feloldhatja azt. Az elsőfokú bíróság döntését, amely szerint Szilvásy György szabadlábon maradhat, a másodfokú bíróság helybenhagyta, azonban ennek indoklást egyelőre még nem ismeri sem a gyanúsított, sem az ügyvéd.

Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség. Rajtuk kívül gyanúsított még Szilvásy György is, akit szintén kémkedéssel gyanúsítanak.A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa csütörtökön rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását, Szilvásy György és Laborc Sándor esetében ugyanakkor a bíróság helyben hagyta a korábbi döntést, amely nem rendelt el kényszerintézkedést.

 

MTI


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.