Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-25 14:26:00

Ingyenes Biblia-táborok önkéntesekkel

Minden csatornán ömlik: 2011 az önkéntesség éve. Természetes, hogy a keresztények sem hiányozhatnak: az ingyenes Biblia-táborokkal a fiatalok felé szolgál a Szentírás Szövetség.

A Szentírás Szövetség évről-évre megrendezi Biblia-táborait önkéntesek bevonásával, idén ők is csatlakoznak az európai mozgalomhoz. Az önkéntes munkával maguk a résztvevők is jól járnak. Az önkéntes tevékenységek, így a tábori feladatok is, fejlesztik a szociális készségeket és kompetenciákat, valamint sokoldalú tapasztalatot nyújtanak. Lehetőséget adnak a tábort szervező gyülekezetek, külföldi önkéntesek megismerésére, és az angol vagy német nyelv gyakorlására. A sport vagy nyelvi profilú Biblia-táborokban a személyes hit megosztásának élménye is nagyon sok önkéntest motivál.

Leginkább az egyetemisták és az idősebb korosztály képviselteti magát a szövetség önkénteseként, de felnőtt önkéntes szárnyai alatt már 16 éves kortól lehet jelentkezni felekezeti háttértől függetlenül.

Az önkéntes tevékenységet a személy szabad akaratából, egyéni választása és motivációja alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül végzi, költségeiket részben vagy egészében állhatja a fogadó szervezet. A Szentírás Szövetség táboraiban a külföldi önkéntesek teljes költségüket saját maguk fedezik, ezzel is támogatva a táboroztatást. 


Nagy-Ajtai Erzsébet 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.