Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-19 15:00:00

Holokauszt-perekről is egyeztet a kormány zsidó szervezetekkel

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára, Gál András Levente folyamatosan egyeztet a zsidó közösségek képviselőivel, amely során "minden javaslat és felvetés napirendre tűzhető, és meghallgatásra kerül" - tájékoztatta a tárca közleményében az MTI-t.

A legutóbb tartott fórumon a résztvevők tájékoztatást kaptak a kormány megvalósítandó terveiről, köztük a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) kuratóriumának megújításáról, valamint a 2011-ben juttatandó költségvetési támogatások menetéről is. Ezen felül részletesen ismertették a 2007-ben átutalt 12,6 millió dollár értékű pénzösszeg elszámolási problémáit, valamint arról, hogy a Magyar Köztársaság ellen Holokauszt címén az Amerikai Egyesült Államokban milyen pereket indítottak. Annak érdekében, hogy a magyar diákok megismerjék a zsidó-magyar együttélés történelmi szempontból fontos területeket, a Határtalanul Program keretein belül a következő tanévtől tervezik a határon túli zsidó emlékhelyek meglátogatását - írta a KIM.

A következő találkozóra április közepén kerül sor. A kormány év elején hozott határozatot arra vonatkozóan, hogy megújítja a zsidó közösségekkel és a nemzetközi zsidó szervezetekkel zajló egyeztetések formáját, és azt a korábbinál szélesebb körben, több témában és gyakrabban folytatja. Az első ilyen találkozót január végén tartották, amelyen a résztvevők üdvözölték a kormány azon szándékát, hogy a zsidósággal folytatott párbeszédet eltávolítsa a pártpolitikától, valamint azt, hogy a tárgyalások kibővítésére törekszik mind a résztvevők köre, mind azok témája tekintetében.

MTI

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.