Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-18 21:15:00

Holnap lesz a WC világnapja

A másfél éve kezdett felújítási program eredményeként Budapesten ma már ötvenöt felújított és tiszta nyilvános illemhely fogadja a járókelőket és a turistákat - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. a "WC világnapja" alkalmából pénteken.

Mint írták: a korábbi években tönkrement harminchat illemhely felújítását 2010-ben kezdte meg a cég, legutóbb a Margit híd budai hídfőjénél fejezték be a munkát. Két "kulcsfontosságú" helyen, a Déli pályaudvar szomszédságában, az aluljáróban, illetve a Hősök terénél, a Műcsarnok mögötti illemhelyen zuhanyozni és kisbabát pelenkázni is lehet - tették hozzá.


 

Nyár elején végeztek a Széchenyi-fürdőnél lévő felújításával is, a korábban csak idényjelleggel működő egység hőszigetelést is kapott, így télen is nyitva tarthat. Jelenleg az Astoriánál, a Budai Várban, a Palota útnál, illetve a Margitszigeten, az Árpád hídi lehajtónál zajlanak a felújítások - közölte a csatornázási művek. A Toalett Világszervezet kezdeményezésére 2001 óta tartják november 19-én a "WC világnapját". Ezzel a nappal elsősorban arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a világ számos pontján még mindig millióknak nincs lehetőségük arra, hogy higiénikus körülmények között, és megfelelő intimitás mellett végezzék a dolgukat - olvasható a társaság közleményében.


 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.