Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-13 12:50:00

Hol lesz jövőre a legtöbb elbocsátás?

A magyarországi munkáltatók 22 százaléka tervez elbocsátást 2012 első negyedévében és csak 8 százaléka számol munkaerő felvétellel.

A különbségből számított Manpower munkaerő-piaci mutató mínusz 14 százalékpontos értéke a felmérés magyarországi történetében a legalacsonyabb, vagyis 2009 harmadik negyedéve óta most a legpesszimistábbak a munkaadók.

Kiss Judit, a Manpower Magyarország ügyvezetője az eredményeket bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a 750 munkaadó megkérdezésével végzett reprezentatív felmérésük szerint a válaszadók 65 százaléka nem tervez változtatást a létszámában 2012 első három hónapjában.

Hangsúlyozta, hogy a munkaerő-piaci kilátások mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év azonos időszakához képest 15 százalékponttal romlottak. Európai összehasonlításban a magyarországinál csak Görögországban ítélik meg pesszimistábban a kilátásokat.

Szekeres Katalin, a Manpower Magyarország marketing vezetője elmondta: a legerősebb elbocsátási szándékról az építőipar munkaadói nyilatkoztak.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.