Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 14:40:00

Hódmezővásárhelyen megtiltják a vasárnapi munkát

Megtiltja a vasárnapi munkavégzést és előnyben részesíti a helyi termékeket a városban megvalósuló beruházásoknál a hódmezővásárhelyi önkormányzat – jelentette be Havasi Katalin fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön.

A világ huszonnégy országának több mint 140 városát összefogó Cittaslow mozgalom első magyar tagjaként Hódmezővásárhely fontosnak tartja, hogy a nagy építkezések közelében élők vasárnap nyugodtan pihenhessenek – mondta a Fidesz helyi elnöki posztját is betöltő politikus a sajtótájékoztatón. Hozzátette: nem kevésbé lényeges, hogy a beruházásokon dolgozók legalább a hét egy napját családjukkal, gyermekeikkel tölthessék.

Közlése szerint a sikeres uniós és hazai pályázatoknak köszönhetően Hódmezővásárhelyen több olyan nagyberuházás folyik jelenleg is, amely meghatározza a város jövőbeni arculatát. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ezeknél a komoly fejlesztéseknél ne kizárólag a gazdasági szempontok érvényesüljenek, hanem vegyék figyelembe a családok életét, illetve az itt lakók megélhetését is – fogalmazott a képviselő.

Havasi Katalin szerint minden politikus elsődleges feladata, hogy választói érdekeit képviselje, ebbe messzemenőkig beletartozik a munkahelyek teremtése és azok megőrzése. Ennek fontos eszköze a helyi termékek és termelők támogatása – tette hozzá.

„Hódmezővásárhelyen kiemelkedő tradíciókkal rendelkezik a porcelángyártás” – mondta a fideszes politikus, hozzáfűzve, az önkormányzat „elvárja” a beruházóktól, hogy a városban folyó építkezések során az Alföldi Porcelán szanitertermékeit használják. Indoklása szerint a porcelángyár kiváló minőségű és árban is megfelelő termékeket állít elő, így ezek használata semmilyen hátrányt nem jelent a beruházóknak.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.