Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-16 14:00:00

Hitlert ösztrogénnel akarták ártalmatlanná tenni

Ellenségei pokolgéppel és golyóval is megpróbálták ártalmatlanítani Adolf Hitlert, akit legújabb kutatások szerint a britek ösztrogénnal, azaz női nemi hormonnal akartak kevésbé agresszívvá tenni.

Briteknek dolgozó kémek elég közel juthattak a német háborús gépezetet irányító náci vezérhez, hogy hozzáférjenek ételéhez – vélekedett az összeesküvést feltáró Brian Ford történész, aki szerint a britek választása azért esett az ösztrogénra, mert íztelen, lassan és „körmönfontan” fejti ki hatását, vagyis Hitler ételkóstolói nem szúrták volna ki.

– A szövetségesek terve volt, hogy ösztrogént csempésznek Hitler ételébe, így nőiesebbé és kevésbé agresszívvá vált volna – magyarázta a Cardiffi Egyetem munkatársa.

Az ösztrogén-terv azonban csak egy volt a sok stratégia közül, amely a führer ellen irányult. A szövetségesek fontolgatták, hogy enyvvel és mérges kígyókkal is felveszik a harcot a német csapatok ellen – derült ki a titkosítás alól a közelmúltban feloldott dokumentumokból a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása szerint.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.