Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-20 11:26:00

Heves zivatarok Magyarországon: narancssárga riasztás

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a közép-magyarországi régióra a várható nagy mennyiségű eső miatt szerda délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – olvasható a szervezet honlapján.

A térségben néhol előfordulhatnak heves zivatarok, amelyek során rövid idő alatt 50 milliméternyi csapadék is hullhat. Egyes helyeken nagy méretű jég is eshet. A déli óráktól pedig elsősorban a régió keleti felében akár óránkénti 80-90 kilométeres széllökésekre is számítani lehet.

Az Észak- és a Dél-Alföldön, a Közép-Dunántúlon, valamint Észak-Magyarországon még citromsárga riasztások vannak érvényben, elsősorban a rövid idő alatt lehulló, nagy mennyiségű csapadék és a viharos erősségű szél miatt. Az éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint viszont még több területen, elsősorban az ország keleti felében lehet számítani arra, hogy a várható viharok miatt a másodfokú riasztást is elrendeli a meteorológiai szolgálat.

Bozóki István, az OMSZ meteorológusa korábban az MTI-nek azt mondta: heves zivatarokra lehet számítani szerdán is az ország nagy részén, elsősorban a középső és a keleti területeken, ezeket felhőszakadás, viharos szél kísérheti.

 

(mti)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.