Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-13 16:30:00

Hét felsőoktatási intézmény megkapta az engedélyt

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) hét egyetemet, főiskolát és karaikat akkreditálta újabb ötéves periódusra, 2016. december 31-ig; közölte az akkreditációs testület.

Akkreditációt kapott a Gábor Dénes Főiskola, az IBS nemzetközi üzleti főiskola, a Károly Róbert Főiskola (két kar), a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete (MPANNI), a Nyíregyházi Főiskola (öt kar), az Óbudai Egyetem (öt kar) és Szegedi Tudományegyetem (tizenkét kar, ebből egy három évre).

Több intézménynek ugyanakkor még vannak teendői a minősítés hatályának megerősítéséhez. Az IBS nemzetközi üzleti főiskola esetében a MAB a belső minőségbiztosítás és a kutatási tevékenység javítására cselekvési terv készítését kéri az intézménytől, és a végrehajtást 2012 végéig megvizsgálja. Ennek eredményétől függően az akkreditáció ötéves hatályát megerősítheti vagy az akkreditációt megvonhatja. Az MPANNI esetében a MAB 2013 őszén megvizsgálja a belső minőségbiztosítás hiányosságainak pótlását, a szervezeti változásokról és a minőségügyi felmérések eredményeinek visszacsatolásáról rektori tájékoztatást kér.

A szakindítási beadványok közül tíz alapszak és húsz mesterszak indításának adtak zöld utat, két alapszak és tizenegy mesterszak indítását pedig nem támogatták. Monitorvizsgálat keretében a MAB három szak működését rendben találta, három szak esetében viszont megvonta az akkreditációt.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.