Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-24 12:30:00

Helsinkibe látogat Martonyi János

A kétoldalú kapcsolatokról, uniós ügyekről és a jövőre Magyarországon tartandó VI. Finnugor Világkongresszus előkészületeiről is tárgyal Martonyi János külügyminiszter kedden Helsinkiben.

A fentieket a Külügyminisztérium közölte hétfőn az MTI-vel. A tárca tájékoztatása szerint Martonyi János finn kollégája, Erkki Tuomioja meghívására látogat kedden Helsinkibe. A megbeszélésen a felek áttekintik a magyar–finn kapcsolatok időszerű kérdéseit, az Európai Unió napirendjén szereplő legfőbb ügyeket, továbbá a legfontosabb más nemzetközi, globális témákat.

A Külügyminisztérium hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok vonatkozásában a Jyri Jukka Häkämies finn gazdasági miniszterrel való tárgyaláson nagy hangsúlyt kap a gazdasági kapcsolatok és a magyarországi finn befektetések témaköre is. Az európai uniós ügyeknek a finn parlament nagybizottságának elnökével, Miapetra Susanna Kumpula-Natrival való találkozón is kiemelt figyelmet szentelnek a felek.

Martonyi Jánost fogadja Tarja Halonen, a Finn Köztársaság elnöke. A megbeszélés napirendjén szerepelnek a 2012-ben Magyarországon megrendezendő VI. Finnugor Világkongresszus előkészületei is – áll a közleményben.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.