Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-02-08 17:33:00

Házasság hete a Duna Televízióban

Házasság hete lesz a Duna Televízióban február 13-áig: a házasság világnapjához kapcsolódva az élő műsorok, valamint a játék- és dokumentumfilmek középpontjában is a házasság áll.

Az 1981-ben Amerikából útnak indult kezdeményezéssel a figyelmet arra próbálják felhívni, hogy léteznek jó, boldog és tartós házasságok is. Magyarországon a házasság még mindig első helyen áll az együttélési formák között, noha a rendszerváltás óta több mint egyharmadával csökkent a házasságkötések száma. A házasság világnapját a nagycsaládos egyesületek kezdeményezésére kezdték el hazánkban is ünnepelni az elmúlt években.

Február 13-án a Családbarát című műsor vendége lesz mások között Halász Judit, Csukás István, Boldizsár Ildikó, Kopp Mária, Csókay András idegsebész, a Kokas Katalin-Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár, Egerszegi Krisztina, Piros Ildikó és Huszti Péter, Epres Panni és Benedek Tibor, Szinetár Miklós és Hámori Ildikó, Hegyi Barbara és Zorán.

A kisebbeket egyebek mellett a Magyar népmesék, Palásthy György Hahó, Öcsi! és a Szeleburdi vakáció című filmjei szórakoztatják. A Vannak vidékek című műsorban nagycsaládosok osztják meg a sok gyermek nevelése okozta örömöket és gondokat a nézőkkel, Csáky Zoltán Arcélek című portréműsorában Marton Éva operaénekessel és Marton Zoltán sebészorvossal ismerkedhet meg a közönség. A házasság ízei - házaspárok a konyhában című vetélkedőt a Jane Austen alkotásából készült Emma című angol játékfilm követi, a Divathét különkiadásában az év esküvői öltözeteit mutatják be.

Hétfőtől péntekig a Hattól nyolcig című reggeli közéleti műsorban a szlovén, a mongol, a lengyel, a koreai és a mexikói nagykövet mesél arról, hazájukban hogyan vélekednek a házasságról. A 10 órakor kezdődő Családbarátban szakértők igyekeznek tanácsot adni a nézőknek, akik a Térkép című műsorban a környező országokban kötött vegyes házasságokról hallhatnak. A Kívánságkosár témája lesz egyebek mellett a családi összetartozás, a konfliktuskezelés és a gyerekek.

A csatorna nézői minden nap hallhatnak verseket, ezen kívül dokumentum-, ismeretterjesztő és játékfilmek színesítik a kínálatot. Hétfőn a többi között az Afrika színei című ismeretterjesztő sorozat, kedden a Hadzs Abbasz feleségei című iráni dokumentumfilm, szerdán a Mátkaság és legényélet című angol játékfilm, csütörtökön az Érzelemgyár című francia játékfilm, pénteken a Férjhez mész, mert azt mondtam című amerikai játékfilm, szombaton az Egy férfi és egy nő című francia játékfilm szórakoztatja a közönséget.

Forrás:
http://kultura.hu/main.php?folderID=882&articleID=309895&ctag=articlelist&iid=1

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.