Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-03-28 06:04:00

Hamisítás elleni stratégia készül

Középtávú hamisítás elleni stratégiát dolgoz ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a kormány számára - közölte az újjáalakult szervezet az MTI-vel. Az állami szervekből és iparági, szakmai érdekképviseleti szervezetekből álló testület koordináló szerepet tölt be a hamisítás elleni fellépésben: Tevékenysége kiterjed a jogérvényesítést érintő jogszabály-módosítások javaslatától a nyomozóhatóságok képzésén át a lakossági felvilágosító kampányokig, oktatási programokig.
Az átalakult HENT első ülésén döntött arról, hogy a következő két negyedévben a kormány részére kidolgoz egy olyan hamisítás elleni stratégiát, amely az évtized közepéig tartó időszakra határozza meg a hamisítás kínálati és keresleti oldalának a csökkentését is megcélzó cselekvési programot.
A készülő stratégiában kiemelt hangsúlyt helyeznek a szellemitulajdon-védelmi ismeretek közoktatásba építésére, az interneten elkövetett jogsértések elleni fellépés hatékonyabbá tételére, valamint a fogyasztókra nézve legveszélyesebb hamisítások, így az élelmiszerhamisítás és a gyógyszerhamisítás visszaszorítására.
Az újjáalakult Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 2011. március 23-án tartotta első ülését.
A testület elnöke Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár, elnökhelyettese pedig Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.

mti

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.