Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-05 11:45:00

Halottak a kurd lázadók összecsapásában

A török hatóságok három összecsapást vívtak a hét végén kurd lázadókkal Törökország főleg kurdok lakta délkeleti részében.

Ezekben a harcokban meghalt két katona, két rendőr és két milicista - közölték vasárnap este helyi tisztségviselők. A hadsereg egyik egysége átfésülő hadműveletet végzett szombaton Tunceli tartományban, amikor megütközött a Kurd Munkáspárt (PKK) lázadószervezet fegyvereseivel, és tagjai közül elveszített két tisztet – közölte a tartományi kormányzóság.

Ugyanebben a tartományban egy falusi futballpályán játszottak rendőrök vasárnap. Lázadók egy csoportja géppisztolyokból golyózáport zúdított rájuk. Két rendőr meghalt, kilenc másik megsebesült – közölték helyi biztonsági források.

Hakkari tartományban, amely szomszédos Irakkal, falusi milicistákra támadtak vasárnap kurd lázadók kézigránáttal és géppisztollyal – közölte a tartomány kormányzója. Egy további faluőr és három munkás megsebesült ebben a támadásban.

A Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió által terrorszervezetnek tekintett PKK 1984 óta folytat fegyveres harcot a török hatóságok ellen egy független Kurdisztán megteremtéséért.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.