Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-16 13:20:00

Gyurcsányék Orbánt akarják hallani

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy álljon a közvélemény elé és valljon színt a köztársasági elnökkel szemben felmerült plágiumgyanú és az uniós zászlót égető jobbikos képviselők botránya kapcsán - írta hétfői közleményében Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba az MTI-hez eljuttatott közleményében felteszi a kérdést, hogy vajon a miniszterelnök érzi-e a súlyát annak, hogy személyes ajánlása miatt felelősség terheli az elnöki poszt hitelességének lejáratásáért.

A hvg.hu múlt héten írt arról, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának nagy része megegyezik egy bolgár sportkutató tanulmányával. Mint írták, az államfő 215 oldalas doktorijának legnagyobb része, mintegy 180 oldal Nikolaj Georgiev francia nyelvű munkájának többnyire szó szerinti fordítása és átvétele, ami felveti a plágium gyanúját. A Köztársasági Elnöki Hivatal visszautasította a plágiumvádat.

Molnár Csaba közleményében arról is ír, hogy a kormányfő nem hallgathat a Jobbik szombati demonstrációján történt zászlóégetés kapcsán sem. Szerinte amikor Magyarország számára létfontosságú a megállapodás az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal, akkor Orbán Viktornak nemzetközi sajtótájékoztatón kellene elmondania, hogy egyetért-e a demonstráción történtekkel, a lobogó meggyalázásával és a követeléssel, hogy lépjünk ki az Európai Unióból.
A politikus szerint az államcsőd elkerülése a tét, ezért Orbán Viktornak "nem lehet sunnyogni", amiatt aggódva, hogy a jobbikos érzelmű fideszesek elfordulhatnak a pártjától.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.