Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-14 12:15:00

Gyorsabban fizetik az uniós pályázati pénzeket

Az elmúlt négy évben kétezer milliárd forintot fizettek ki, ennek több mint a felét a kormányváltás óta.

Jelentősen felgyorsult az uniós pályázati pénzek kifizetése – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke. Petykó Zoltán közölte: az elmúlt négy évben kétezer milliárd forintot fizettek ki, ennek több mint a felét a kormányváltás óta.

Ötezer milliárd forintnyi összegről már döntés született, ezek a pályázatok – különböző szakaszokban – folyamatban vannak, továbbá az uniós ciklusban ezenkívül még ezermilliárd forintnyi forrásról kell döntést hozni, illetve a beruházások megvalósulása esetén elszámolni – részletezte.

Magyarország jelenleg a 6. helyen áll az Unióban a kifizetések tekintetében, a bruttó nemzeti jövedelemhez viszonyítva pedig a negyedik helyen – tette hozzá. A brüsszeli pénzekből leginkább a közlekedést fejlesztik, utakat építenek, kórházakat újítanak fel és befejezik a 4-es metrót.

Az elnök megjegyezte: tapasztalatai szerint egyre nagyobb szükség van az uniós forrásokra, hiszen a vállalkozók nemcsak az önerővel, hanem piacvesztéssel is küzdenek, miközben 2008-2009 óta még a banki finanszírozás sem állt helyre. Ezért a cél az, hogy lehető legkisebb önerővel is tudjanak mikrovállalkozásoknak pályázatokat kiírni.


hirado.hu

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.