Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-27 10:00:00

Gyógyászati centrum épülhet Balatonfürden

Több milliárd forintos beruházással gyógyászati centrum épülhet Balatonfüreden, az egykori Huray piac területén, a jövő év elején kezdődne az építkezés első üteme - közölte a város a honlapján.

Az 1,8 hektáros, jelenleg kihasználatlan ingatlanon a többszintes, kétezer négyzetméteres gyógycentrum megépítését az erre a célra létrehozott „Gyógyközpont”, azaz a Gyógyászati Kutató és Szolgáltató Központ Kft. valósítja meg, szorosan együttműködve több fővárosi és vidéki orvosegyetemmel, kórházi intézménnyel, köztük a balatonfüredi szívkórházzal – írta a balatonfured.hu.

A portál közlése szerint jelenleg a támogatási szerződés megkötése zajlik, az 1,7 milliárdos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében 860 milliós támogatást kapott a fővárosi székhelyű kft. A cég az előzetes tervek szerint a fejlesztés következő ütemében, öt éven belül egy wellnessrészleggel rendelkező ötvenszobás gyógyszállót, egy konferenciaközpontként is használható színháztermet és egy 350 férőhelyes, a térség parkolási gondjait megoldó mélygarázst építene.

Az előzetes megállapodás szerint az ingatlan az önkormányzat tulajdonában maradna, azt csak bérbe adnák, és a megfelelő kontroll érdekében az önkormányzat cége, a Probio Zrt. húszszázalékos tulajdonrészt vásárolna a beruházó cégben – idézte a portál Bóka István (Fidesz) polgármestert. Hozzátette: a megvalósuló orvosi központban a korszerű diagnosztikai eljárásokon alapuló orvosgyógyászati és táplálkozás-tudományi kutatómunka mellett az intézmény jelentős adóbevételt hozna a városnak és hozzájárulna a gyógyturizmus fejlődéséhez is.

A 31 új munkahelyet teremtő gyógycentrumban a szív- és érrendszeri betegségek és azok okozóinak kutatása, továbbá a gasztroenterológiai és reumatológiai betegségek elemzése mellett gyógyászat is folyna: az elképzelések szerint mód lesz a daganatos és más gyakori betegségek korszerű diagnosztikájára és belgyógyászati laborvizsgálatokra is.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.