Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-12 20:39:00

Görögországnak október közepéig tart ki a pénze

A görög kormánynak nagyjából október közepéig van elegendő pénze ahhoz, hogy kifizesse kötelezettségeit, egyebek mellett az állami alkalmazottak bérét, és a nyugdíjakat - mondta egy televíziós interjúban a görög pénzügyminiszter-helyettes.

Filiposz Szakinidisz a Mega kereskedelmi csatornának adott interjúban elmondta: a kormány igyekszik úgy manőverezni, hogy minél tovább kitartson a pénze és eleget tegyen fizetési kötelezettségeinek. "Most azon dolgozunk, hogy az állam problémamentesen funkcionáljon" - mondta a miniszter-helyettes.

A kis híján fizetésképtelenné vált Görögországot egy 110 milliárd eurós mentőcsomag húzta ki a csávából 2010 tavaszán, és azóta a hitelfeltételek teljesülésének függvényében jut hozzá negyedévente a pénzhez. Most újabb részlet lenne esedékes, ám az IMF-EU-EKB-trojka szakértői a múlt héten Athénban járván még nem mondták ki a végső igent, mert néhány kiigazító intézkedést még szükségesnek tartottak. Válaszul Athénban vasárnap este bejelentették: két évre ingatlanadót vetnek ki, amiből be lehet tömni a trojka által kifogásolt 2 milliárd eurós lyukat a költségvetésben.


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.