Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-16 14:47:00

Formálódnak a kínai megállapodások

Az eddigi megállapodások részletes kidolgozásán van a sor az elsősorban Pekingben, majd Sanghajban és Hongkongban folytatott tárgyalásokat, egyeztetéseket követően – jelentette ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán.

A miniszter azután tájékoztatott közel egyhetes kínai útjának utolsó harmadáról, hogy a dél-kínai Sencsenben (Shenzhen) a fővendég Magyarország képviseletében egyik megnyitója volt az évente megrendezett High Tech Fair-nek. A megnyitón Vang Jang (Wang Yang) Kuangtung (Guangdong) tartomány párttitkárának, a politikai bizottság tagjának társaságában vett részt. Fellegi Tamás a kiállítás „oldalvizein” vállalati vezetőkkel és kormányzati képviselőkkel tárgyalt, valamint Sencsen város polgármesterével, Hszü Csinnel (Xu Qin), akit meghívott magyarországi látogatásra. A kiállításon Magyarország külön standon mutatkozott be.

A tárcavezető kínai útjának végén azt hangsúlyozta, hogy a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok „olyan szakaszba érkeztek, amelyben meg kell valósítani a megalapozott, ambiciózus elképzeléseket”. A következő konkrét lépés a Kínai Fejlesztési Bankkal való részletes megállapodás aláírása lesz, majd a gazdasági vegyes bizottsági ülés soron következő ülése. Mindezek alapos előkészítése folyamatban van.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.