Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-12 16:02:00

Kevesebb keresztelés, több kilépő

Fogyatkoznak a baptisták az USÁ-ban

A legújabb felmérés szerint az Egyesült Államokban zuhan a baptista felekezet létszáma – adta hírül a USA Today.

A felekezet bajban van – állítják amerikai baptista vezetők. “Ez már nem csak aprócska jel, ez már egyenesen trend” – mondja Ed Stetzer déli baptista vezető. 2010-ben a déli baptista konvencióban alig több mint 330 ezer új keresztelés volt, 17 ezerrel kevesebb, mint az előző évben. A fogyatkozás 10 éve tart, és az 1950-es évek hivatalos működése óta a legalacsonyabb arány.

A jelentést a kedden esedékes Phoenix-ben megrendezésre kerülő éves találkozóra adták ki. A statisztika szerint a baptisták lélekszáma négy éve folyamatosan csökken – Stetzer szerint annak is köszönhetően, hogy a gyülekezetek tagjai egyre kevesebb gyermeket vállalnak, továbbá sokan elvesztették az evangéliumba vetett hitükben és elhagyják a felekezetet.

A baptista vezetők a megoldást az erőteljesebb hittérítésben látják – míg az ötvenes években. Fogalmaz Thom Rainer a LifeWay vezetője “elég volt 20 baptista egy új kereszteléshez, ma 40-re van szükség”. Csakhogy a felekezeti bevételek csökkenése miatt az utóbbi években a missziók száma is csökkent, mintegy 12 százalékkal.

USA Today/mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.