Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-20 13:07:00

Fogyasztóvédelmi tanácsadás a bírság megelőzésére

A kommunikációs tanácsadással foglalkozó Első Holland-Magyar Kommunikációs (EHMPR) Kft. fogyasztóvédelem témakörrel bővítette tevékenységi körét, vállalkozásoknak kínálnak fogyasztóvédelmi átvilágítást - közölte Tóth Balázs, az EHMPR Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

A társaság az új szolgáltatás iránt mutatkozó élénk érdeklődés alapján arra számít, hogy hetente 2-3 hipermarket és 20-30 kisebb vállalkozás jelentkezik a fogyasztóvédelmi átvilágításra, amivel sok kellemetlenségtől óvhatják meg magukat.

 

Tóth Balázs elmondta: tapasztalatuk szerint a kereskedők, szolgáltatók jogkövető magatartást kívánnak folytatni, ezért fontos számukra a fogyasztóvédelem ismerete.
A társaság az átvilágítás során feltárja a fogyasztóvédelmi hiányosságokat, tanácsot ad a változtatásra, és a jogszabályokat összefoglaló kiadványt jelentet meg. Ehhez olyan szakembereket alkalmaznak, akik korábban a fogyasztóvédelemben sok éves tapasztalatokat szereztek.

Folyamatos munka esetén a nagyvállalatoknak havi százezres nagyságrendű megbízási díjért, a kisebb vállalkozásoknak tízezernél nem drágább árért szolgáltatnak. Eseti megbízásnál más tarifát alkalmaznak - fogalmazott az ügyvezető, aki szerint a szolgáltatásukat igénybevevő vállalkozások a jogkövető magatartásukkal megelőzhetik a hatósági bírságolást.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.