Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-10 15:34:00

Foglald el Budapestet! – élőlánc és flashmob a Bank Center előtt

Élőlánc és óránként performansz a budapesti demonstráción.

A budapesti Bank Center előtt élőlánccal és flashmobbal tiltakoznak a magyar aktivisták a globális kapzsiság ellen holnap délelőtt 11 óra 11-től. Az „utca emberei” egy sorba állva, egymás kezét fogva, végeláthatatlan láncot alkotnak. 11:30-tól 15:30-ig óránként performanszok és akciók követik egymást, flashmobok, folyamatos üzenőfalak, majd 15.30-tól közös performansz és média-akció kezdődik „A tükörarcúak forradalma”-címmel.

16.00-tól 18.30-ig tart a budapesti Emberek Tanácsa, az „üléseket” a következő témákban kezdeményezik: a társadalom, gazdaság, kormány szerepe, fenntarthatóság. A részvételi demokrácia bemutatása, a jelenlévő emberek teljes bevonásával körbejárjuk a témaköröket, majd konszenzusra jutással döntik el, hogy melyik területen merrefelé kell haladni, és milyen eszközökkel, módszerekkel tudják ezt megtenni.

A szervezőktől megtudtuk: a mozgalom nevében senki sem tud egy személyben nyilatkozni, ezért az érdeklődők számára a részvételt és a résztvevőkkel való beszélgetést javasolják. A kezdeményezés nem köteleződik el semmilyen „izmus”, politikai irány, spirituális meggyőződés, „készen-kapott” modell mellett. Hangsúlyozzák a nyitottságot és toleranciát, globális és „emberi” értékekre alapoz, békés és lépcsőzetes megoldásokat.

 

-mi-

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.