Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-08 16:53:00

Schmitt Pál nagyon várja a Mercedest

Fogalmazott a köztársasági elnök

Jövő március nagy ünnep lesz a Mercedes-Benz és Magyarország számára is, akkor gördül majd le a gyártósorról az első kereskedelmi forgalomba kerülő autó, mindannyiunk örömére és büszkeségére - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön, miután megtekintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát.

Örülök annak, hogy ez a modern XXI. századi német beruházás itt Magyarországon, ezen belül Kecskeméten valósult meg - mondta az államfő, aki országjáró körútja alkalmából érkezett Bács-Kiskun megyébe. Schmitt Pál hangsúlyozta: a gyár vezetőiben érezte a büszkeséget és a megelégedettséget azért, mert már kétezer magyar ember dolgozik, és további ötszáz felvételére kerül sor.

"Elsősorban azt hangsúlyozták német barátaink, hogy az emberi minőség, a magyar emberek szakértelme, szorgalma és megbízhatósága volt az, mire legjobban számítottak" - fogalmazott a köztársasági elnök. Az államfőt a Mercedes-Benz főbejáratánál Frank Klein gyárigazgató fogadta. Ezután egy, már a gyárban elkészült Mercedes B-osztályú autóhoz sétáltak, majd a járművel a karosszéria üzemhez vezetett a gyárigazgató. Az üzemben Schmitt Pál néhány dolgozóval pár szót váltott, majd az autóval az összeszerelő üzembe mentek.

A 800 millió euró beruházással épülő új kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával működik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének kompetenciaközpontja. Magyarországon a Mercedes-Benz a mai A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyárt majd. Az első, értékesítésre gyártott személygépkocsik 2012 elején készülnek el.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.