Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-27 11:00:00

Fidesz-közeli közgazdászok bírálják a kormányt

Az LMP szerint a kabinetnek jól felfogott érdeke, hogy figyelembe vegye azoknak "a Fidesz-holdudvarhoz" tartozó közgazdászoknak a véleményét, akik "éles kritikával illetik, sőt egyenesen életképtelennek ítélik a kormány gazdaságpolitikáját".

Vágó Gábor, az LMP szóvivője, országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt, a párt választmányi tagja, fejlesztéspolitikai szakszóvivő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében idézi Mellár Tamás közgazdásznak, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnökének a Magyar Nemzetben megjelent pénteki írását a kormány által alkalmazott gazdaságpolitikáról, miszerint az megbukott.
Ad hoc, szakmailag igazolhatatlan döntésekről, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megvalósíthatatlan elképzeléseiről nyilatkozott a napokban Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is, korábban pedig Bod Péter Ákos volt jegybankelnök és Széles Gábor vállalkozó "kongatta meg a vészharangot" - sorolta a két ellenzéki politikus, hozzátéve: pártjuk korábban is határozottan állította, hogy a jobb módúaknak nyújtott adócsökkentés nem fogja felpörgetni a gazdaságot.

Az LMP szerint "a kormánynak ideje lenne leszállni a magas lóról, és belátni, hogy azonnali irányváltásra van szükség". A párt bízik abban, hogy a kabinet az államháztartás és a gazdaság összeomlásának elkerülése érdekében hajlandó lesz tárgyalásokat kezdeni a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról - közölte Vágó Gábor és Szabó Zsolt.

 

MTI

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.