Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-04 12:26:00

Felülvizsgálnák az állami jutalmakat

A KDNP szerint alaposabban kell megvizsgálni az állami szférában kifizethető prémiumok indokoltságát.

A kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy értékeli, hogy a napokban nyilvánosságra került jutalmak - a hozzájuk tartozó teljesítmények megjelentetése nélkül - félreértésekre és feszültségkeltésre adtak alkalmat.

Jogos és megérdemelt a jutalom, amennyiben az állami intézmények és cégek vezetői takarékosan bántak a közvagyonnal, javították a költségvetés helyzetét, vagy jelentős többlet munkaterhet vállaltak, de általában véve – különösen az európai válság környezetében - erkölcsileg nem lehet indokolt kirívóan magas év végi jutalmakat fizetni - rögzítik.

Felhívják a figyelmet arra, hogy 2012-ben változatlanul érvényes a kormányzati bérplafon, csökken a képviselők javadalmazása is, és ezzel összhangba kell, hogy kerüljön a közszférára érvényes premizálás rendszere is. A KDNP ezért örvendetesnek tartja, hogy a kormányzat áttekinti a prémiumok juttatásának körülményeit, és ha a kifizetéseket engedélyező vezetők körültekintőbben járnak el a jutalmak odaítélése során - zárul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden azzal kapcsolatban, hogy a Blikk szerint több állami cég vezetője is sokmilliós jutalmat vett fel, azt mondta: a kormány nem véletlenül döntött úgy, hogy megtiltja a jutalmak és prémiumok kifizetését év végén a minisztériumokban.

"Természetesen mi is olvasunk újságot, és látjuk, hogy bizonyos helyeken történtek döntések jutalmakról és prémiumokról" - tette hozzá, közölve, hogy ezekről kimutatások készülnek, amelyeket a következő napokban tekintenek majd át.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.