Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-18 11:48:00

Felmérés: nem örülnek a budapestiek a közterek átnevezésének

Az utóbbi hónapok budapestieket érintő intézkedései közül a közterületek átnevezése a legnépszerűtlenebb, a hajléktalanok kitiltása a legnépszerűbb - áll a Policy Solutions új kutatásában, amelyet a szombati Népszava közöl.

A közvélemény-kutatás szerint a Moszkva tér Széll Kálmán térré történt átkeresztelésével a budapestiek 62 százaléka nem ért egyet. A kevésbé elutasított átnevezések - Liszt Ferenc repülőtér, Elvis Presley tér, Wass Albert tér - esetében is csak a válaszadók 40 százaléka helyesli a változtatásokat.

A Policy Solutions május végi kutatása - melyhez az adatfelvételt a Medián végezte - ugyanakkor azt mutatja, a budapestiek pozitívan tekintenek a hajléktalanok közterületekről történő kitiltására. Ez Tarlós István főpolgármester legnépszerűbb intézkedése: a fővárosiak 72 százaléka vélekedik a döntésről pozitívan, 40 százalék pedig teljes mértékben egyetért azzal. A budapestiek többsége, 60 százalék szintén helyesli, hogy tilos lesz a dohányzás 2012-től valamennyi vendéglátóhelyen.

Nem bizonyulna ilyen népszerűnek, ha a főváros vezetése a belváros forgalmának csillapítása érdekében dugódíjat vezetne be. A budapestiek 37 százaléka támogatja, 59 százaléka ellenzi a behajtási díj ötletét - olvasható a Népszavában.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.