Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-22 16:10:00

Fellegi: új év, új szerep

A jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként Fellegi Tamás.

Fellegi ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat - közölte a miniszter az MTI-vel csütörtökön.

A megbeszélések kapcsán a tárca nélküli miniszter feladata lesz a tárgyalási pozíció kialakítása és a kormány elé terjesztése, a tárgyalási háttérmunka összehangolása, a szükséges kormányzati döntések kezdeményezése, valamint a magyar álláspont folyamatos megismertetése az Európai Unió és az IMF háttérintézményeivel és a hitelminősítőkkel. Emellett a miniszter gondoskodik a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásról is.

Fellegi Tamás kinevezését az Országgyűlés gazdasági és informatikai, valamint számvevőszéki és költségvetési bizottságai december 15-i együttes ülésükön nagy többséggel támogatták, december 16-án pedig átvette kinevezését Schmitt Pál köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.

Fellegi Tamás december 8-án jelentette be, hogy lemond a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetéséről feladatainak sokasága miatt, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

A nemzeti fejlesztési miniszteri posztra Orbán Viktor Németh Lászlónét, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettesét és igazgatóságának belső tagját jelölte. Németh Lászlónét, aki a tervek szerint január 1-től tölti be a miniszteri pozíciót csütörtökön és pénteken hallgatják meg az Országgyűlés illetékes bizottságai.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.