Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-15 14:15:00

Félkiló robbanószerrel utazott a repülőn

Őrizetbe vették a hanoi Noi Bai repülőtéren a Vietnam Airlines egyik Párizsból érkező járatának utasát, miután félkiló TNT robbanószert és egy vadászpuskát találtak a bőröndjében.

„Sohasem történt még ilyen eset Vietnámban, meg vagyok rémülve" - mondta Pham Quy Tieu közlekedési miniszter-helyettes. Mint emlékeztetett, a TNT bármelyik pillanatban robbanhatott volna ütődés hatására.

Egy vietnámi napilap értesülése szerint a pénzbírsággal is sújtott férfinak szerdán engedélyezték, hogy hazautazzon. Laosz vietnámi nagykövetségén tagadták, hogy bármi probléma lett volna a laoszi utassal. „Semmi veszélyes dolog nem volt nála" - állította egy diplomata.

A vietnámi légitársaság elnöke kifejezte reményét: a párizsi Charles de Gaulle repülőtér személyzete a jövőben megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset. A Vietnam Airlines szóvivője megjegyezte, hogy az ügyet kivizsgálják, és várják a választ az illetékes francia hatóságoktól. Bizonyos légitársaságok engedélyezik a fegyverszállítást, amennyiben az utas arról bejelentést tesz.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.