Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-02 13:12:00

Feljelentést tesz a Jobbik a Pest megyei gyermekvédelem ügyében

Feljelentést tesznek jobbikos képviselők a Központi Nyomozó Főügyészségen a Pest megyei gyermekvédelem területén kialakult „áldatlan állapotokkal" kapcsolatban.

A feljelentést ismeretlen tettes ellen teszik, - mint mondta - hanyag kezelés, hűtlen kezelés és kiskorúak veszélyeztetése miatt.

A politikus kifejtette: a Pest Megyei Önkormányzat két hónapja nem, vagy csak részben utalta át a nevelőszülőknek, valamint a gyermekotthonoknak járó támogatást, ezért az intézmények működése veszélybe került. Ennek az áldatlan állapotnak a tisztázását és a felelősök megtalálását várják az ügyészségtől - hangsúlyozta Hegedűs Lórántné.

Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik Pest megyei frakcióvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szeptember 20-án esedékes összeg előlegéből fizették ki az elmaradt hat heti járandóságot, így ez a pénz majd szeptemberben fog hiányozni. A frakcióvezető hangsúlyozta: nem állítják, hogy a megye vezetése a hibás, a történtek tisztázása és „a felelősök megnevezése a nyomozóhatóság dolga".

A politikus elmondta, hogy a közgyűlés rendkívüli összehívására tett augusztus 30-i kísérletük kudarcot vallott, mert más nem csatlakozott a kezdeményezéshez. A Jobbik a szeptember 30-i rendes ülésén kezdeményezni fogja, hogy az egész gyermekvédelmi intézményrendszert adják egyházi kézbe - tette hozzá.

A megyeháza sajtófőnöke augusztus 29-én közölte, hogy az Államkincstár kilencvenmillió forint gyorssegélyt utal át a Pest megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményeinek, hogy kifizethessék a nevelőszülők elmaradt júliusi félhavi, illetve augusztusi díját, valamint ellátmányát. Ambrus András a megyei önkormányzat tetemes adósságával magyarázta, hogy nem tudtak időben fizetni.

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.