Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 11:00:00

Feljelentést tesz a Jobbik a Holcim dabasi beruházása miatt

Büntetőfeljelentést tesz Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő a Holcim Zrt. Dabasra tervezett beruházásának engedélyeztetési eljárása miatt.

Az ellenzéki politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Dabason cementelosztó és logisztikai központot építeni tervező Holcim nem létező, hamis környezetvédelmi főfelügyelőségi hozzájáruló nyilatkozatot csatolt építésiengedély-kérelméhez. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség csatolt határozatát - a rajta szereplő 32 címzett közül - ugyanis senki nem kapta meg a cégen kívül, ráadásul annak kiadását a főfelügyelőség tagadja. A jobbikos politikus szerint ez felveti a közokirathamisítás gyanúját. Az pedig, hogy Dabas város jegyzője anélkül fogadta be a határozatot, hogy meggyőződött volna annak eredetiségéről, felveti a hivatali visszaélés gyanúját - tette hozzá.

A Holcim korábban visszautasította a jobbikos vádakat. Az ellenzéki párt múlt heti, a témában tartott satótájékoztatójára akkor úgy reagálak: kezükben van a környezetvédelmi főfelügyelőség által aláírt és lepecsételt határozat, melyben néhány módosítással helyben hagyják korábbi, első fokon kiadott engedélyüket. Ha a hatóság ezt érvényteleníti, a Holcim természetesen visszavonja a Dabas Önkormányzatához benyújtott építésiengedély-kérelmét - szögezte le a cég, amely közölte azt is: nem született még döntés sem a beruházásról, sem annak helyszínéről.


mti

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.