Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-15 12:47:00

Falurombolásra figyelmezetet a Jobbik

A Jobbik szerint az önkormányzatok átalakítása során falurombolás zajlik - mondta Vona Gábor egy keddi, pártja több képviselőjével és kistelepülési polgármesterével közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A pártelnök-frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy az önkormányzati törvénynek három stabil alapja van, amelyek közül az elsőt „Ceausescu faluellenessége”, a másodikat az IMF „pénzsóvársága és országhódító tervei”, a harmadikat pedig a kormány „tehetetlensége” adja.

A politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy a törvényjavaslatot nem lehet reformnak nevezni, mert hiányoznak az azt alátámasztó hatástanulmányok, ráadásul a jogszabály 31 későbbi ágazati törvénybe utalja a részleteket. Vona Gábor kijelentette azt is, hogy a kormány gazdaságpolitikája már a születésekkor megbukott, mert az államadósság „erőszakos és most már tényleg beteges csökkentésének oltárán” áldozza fel az ország gazdasági erejét. Hozzátette, hogy e célnak vált áldozatává az elmúlt években több ágazat és társadalmi csoport is, és most „az önkormányzatok következnek és ezen belül is a falvak”.

 

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.