Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-31 14:45:00

Érkezhet a 6 milliárd forint az árvízi helyreállításokra

Miután Pintér Sándor belügyminiszter aláírta a Magyar Köztársaság és az Európai Bizottság közötti megvalósítási megállapodást érkezhet a támogatás az Európai Unió Szolidaritási Alapjából - közölte a Belügyminisztérium.

A szolidaritási alapot az Európai Tanács azért hozta létre, hogy jelentős természeti katasztrófát követően, a tagállami szolidaritás alapján, pénzügyi támogatással segítse a természeti csapás sújtotta területek helyreállítását. A tavaly május közepétől többször előforduló rendkívüli időjárás okozta ár- és belvízi károk enyhítéséért a kormány 2010 júliusában kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz a Szolidaritási Alap forrásainak mobilizálásáért; Magyarországnak mintegy 22,5 millió eurós támogatást ítéltek meg az alapból.

A megközelítőleg 6,4 milliárd forintnak megfelelő támogatás a kormány döntése értelmében kizárólag olyan, a központi költségvetésből már kifizetett tételek megtérítésére használható fel, amelyek 2010. május 15-ét követően a veszélyhelyzethez kapcsolódó helyreállítással összefüggésben merültek fel – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.